Drone kopen? Hier moet je op letten!

door

Kris

Drones worden steeds populairder en je ziet te tegenwoordig steeds vaker. Sommige mensen kopen een drone om video's te maken in de lucht of van een huis. De een verhuurt zichzelf er zelfs mee, en de ander koopt dit bestuurbare vliegtuig alleen voor de vliegervaring. Wil je er nou meer over weten of wil je zelfs een drone kopen? Weet jij al hoeveel propellers hij moet hebben? Of wat voor controller of accu erbij moet? Dat lees je hier!

Aantal propellers

Drones kunnen een verschillend aantal propellers hebben. De drones die het meest voorkomen zijn met vier propellers, ook wel quadcopters genoemd. Twee propellers draaien linksom en twee rechtsom. Op deze manier is het mogelijk om op te stijgen. Ook zijn er drones met maar liefst zes propellers (Hexacopters) en kunnen hierdoor hoger en sneller vliegen. Deze drones zijn stabieler dan quadcopters. Daarnaast als een propeller uitvalt, kan hij, als je hem onder controle weet te houden, met de overige propellers nog doorvliegen en landen.

drone kopen
Bron: Unsplash

GPS

Wil je een drone kopen die voorzien is van GPS? Dan kun je voor je vlucht aangeven welke route de drone moet vliegen. Ook hebben veel van deze 'onbemande vliegtuigjes' met GPS de 'Return-to-Home' functie. Met één druk op je knop vliegt je drone weer terug naar je beginpunt. Zo zal je je 'bestuurbare helicopter' nooit kwijtraken!

De accu

Ga je een drone kopen? Dan zie je al snel bij de omschrijving hoe lang een volle accu meegaat. Maar let dan goed op, want de vliegtijd verschilt vaak met de werkelijkheid. Zo heeft de wind een grote rol op de accu omdat de propellers dan harder moeten draaien. Ook als je je drone zwaarder maakt, zal de accu sneller leeg gaan. Sommige drones komen vanzelf terug naar je beginpunt als je drone leeg begint te raken.

camera drone kopen
Bron: Unsplash

De controller

Er zijn drones die je kunt besturen via een app. Je smartphone gebruik je dan als controller, vaak kun je dan live meekijken wat je drone op dat moment filmt. De afstand die je drone maximaal kan vliegen, ligt aan de verbinding tussen je controller en je drone. Met een fysieke controller kun je vaak verder vliegen dan met je smartphone.

Camera

Wil je een drone kopen speciaal voor de mooie luchtopnamen die je gaat maken? Dan is het belangrijk dat er een goeie camera opzit. Voor mooie opnames is het ook belangrijk dat er een gimbal opzit. Een gimbal is een camerahouder die ervoor zorgt dat je camera stil hangt tijdens het vliegen. De resolutie en megapixels geven aan wat de kwaliteit is van je camera.

drone kopen met camera
Bron: Unsplash

Drone kopen om mee te beginnen? Ons advies!

Als je ervaring op wil doen en voor het eerst wil vliegen met een drone is ons advies de Overmax X-bee-7.2 drone. Dit is een Drone waarmee je, als een van de weinige uit de betaalbare drones, 200 meter bereik hebt. Om kennis te maken met de verschillende mogelijkheden zit er onder andere een gimbal op. Deze houdt je camera stil houdt tijdens het vliegen. Als je gaat vliegen met deze drone, neem dan wel meerdere accu's mee want de accuduur is ongeveer 12 minuten. Tijdens het vliegen met de ene accu kun je eindeloos doorgaan als je de andere accu ondertussen oplaadt. Op deze gave gadget zit wel een return-functie op die de drone automatisch terug laat vliegen naar zijn laatste locatie mits dat nodig is. Al met al een leuke drone om mee te beginnen voor maar 169,99 euro en je koopt hem hier!

 

Ben je nou op zoek naar nog meer gave gadgets? Lees hier welke smart-home Gadgets je nodig hebt voor je mancave zoals bijvoorbeeld de Google Home!

Deel dit artikel: